ŐK IS MELLETTÜNK ÁLLNAK

Palya Bea

"Nemsokára énekelek, itt. Mert a születés minősége fontos, első pillanat, s mint a jó film első képkockájában benne van az egész film, e pillanatban is benne van az egész élet…"

Kovács Katalin

"Csodálatos érzés, hogy gyermekem születik. Most érzem igazán milyen jelentős „esemény” az áldott állapot, a szülés, születés az ember életében! Fontos, hogy figyeljünk oda ennek szépségére, minőségére."

Dudás Miklós

"Én azért támogatom ezt a kezdeményezést, mert szerintem nagyon fontos, hogy minden ember és leendő anyuka maximális odaadással és felkészültséggel, pozitív és reális gondolatokkal járja végig azt az utat, ami egy új élet eredményéhez vezet, és ami megváltoztatja, megszépíti az életet."

Rostás Bea Piros

"Az én gyermekem némán sír, de megszületik. Először gondolatban, majd kemény szülés által formát ölt, és életre kel. A születésnél még vele lehetek, majd sorsát csak a háttérből figyelhetem. A szülés előtti időszakban viszont csak az enyém, alakíthatom, befolyásolhatom. Felelős vagyok a kövemért, mert szobor lehet belőle.” Szobrászművész. Az Egerben felállított GENERÁCIÓK alkotója.

Szabó Róbert és Szabóné Földi Zita

"Mindkét gyermekem esetében törekedtem arra, hogy a legoptimálisabban kezdődjön az életük. Várandósságom alatt is nagy figyelmet fordítottam mindkét gyermekemnél a testi-lelki összhang megteremtésére, ezért kismama jógára jártam. Fontos volt számunkra, hogy gyermekeink már születésükkor is a szeretetet, a békességet tapasztalhassák meg. Megtanuljanak bízni bennünk, és önmagukban egyaránt. Ma már talán köztudott, hogy nem mindegy, hogyan születünk, fontos a szülés minősége, hiszen ez kihat az egész életünkre. Arra biztatok minden édesanyát, hogy ne hagyja ezt a felismerést figyelmen kívül.” A Heves megyei Közgyűlés Elnöke és felesége.

Rázsi Botond és Rázsi-Oláh Tünde

„A születés az élet legmeghatározóbb, életre szóló élménye a szülőknek és gyermeküknek egyaránt. Megtapasztaltuk mi is, mit jelent a beavatkozásokkal teli megszületés, milyen a császármetszés, és milyen az, amikor egy gyermek az édesanyjával és segítőivel összhangban, saját tempóban, önbizalommal és bátorsággal jön a világra. Csodálatos utazás első, kihagyhatatlan lépése ez, amelynek megélését minden szülőnek kívánjuk. „Ha tanúi lehetünk egy születésnek, többé nem kérdőjelezzük meg az élet értelmét, egyszerűen tudjuk, hogy van.” (Rosemary Vells)” Eger város alpolgármestere és feledésge.

Szabó Szilvia

„Azért tartom fontosnak ezt a kezdeményezést, mert kétgyermekes anyukaként két nagyon különböző szülésélményben részesültem. Elengedhetetlen, hogy minden kismama a számára legoptimálisabb körülmények között hozhassa világra gyermekét, testileg és lelkileg maximálisan rá tudjon hangolódni erre az egész életet megváltoztató eseményre. Támogatom a szülés utáni azonnali bőrkontaktust, és hogy az újszülött és az anyuka a nap 24 órájában együtt lehessen a szülés után.”

Halassy Csilla

„A szülés a nő misztériuma. A születés az egyik legfontosabb kapuja minden teremtett lénynek. Hogy ez a misztérium átélhetővé váljék és a kapu ősbizalommal nyíljon meg, fontos, hogy teljes lényünkkel és tudatosan éljük meg az odáig vezető utat és a világra hozatal pillanatát. ” Szobrászművész és kisebbik fia, aki az úton, Hortnál jött a világra.