ÚTON...

Hová?

A Séta Budapesten az ELTE Izabella utcai kampuszának kertjében 2014 tavaszán elültetett SzüléSzületéS fájától vezet minden évben valamely szülészeti vonatkozásban kitüntetett célhoz. A Sétához kapcsolódóan az ELTÉ-n nyitóprogrammal és a főbb állomásokon különböző programokkal várjuk az érdeklődőket, illetve a helyi szervezetek fogadják a sétálókat.

Kik?

A hagyományteremtő sétát az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói kezdeményezték, illetve szervezik – akik mind a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek.

Miért?

A Sétával arra hívjuk fel a figyelmet, hogy mennyire messzire nyúló jelentősége lehet annak, hogy egy szülés milyen élmény az édesanya, a baba és a család számára. A SzüléSzületéS minősége legalább olyan fontos, mint annak közvetlen eredménye.

Hogyan?

Utunkon bárki csatlakozhat hozzánk, akár végig, akár egy-egy szakaszon. A sétán ki-ki a maga tempójában járhatja végig az utat, hol csendesen, hol hangot adva élményeinek. Mindez mutatja, mennyire fontos a saját ritmus (amit nem érdemes se gyorsítani, se lassítani), a folyamat (ami legalább olyan lényeges, mint a célba érkezés), az együttlét vagy éppen a magány.