AKTUÁLIS

Legfrisebb híreink

A SzüléSzületéS Éjszakája

helyszín: Budatpest, ELTE-PPK Pszichológiai Intézet, Izabella utca

időpont: 2019. szeptember 27. 19:00-23:00

2018-ban a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat részeként először került megrendezésre önálló egységként a SzüléSzületéS Éjszakája, mely a perinatális tudományok különféle szakemberek által képviselt szegleteibe enged betekintést. A tavaly nagy érdeklődés örömére 2019-ben ismét találkozunk!

A perinatális tudományok, egy viszonylag friss szakterület, a várandósság, szülés-születés és az azt követő első életév rövid- és hosszú távon tapasztalható, az egyes családokra és azon keresztül az egész társadalomra kiható törvényszerűségeivel foglalkozik.

A SzüléSzületéS Éjszakája program keretein belül számos módon megtapasztalható a perinatális tudományok sava-borsa. A programjaink érdekessége az integrált szemlélet, mely megmutatkozik abban is, hogy sokféle szakma képviselőjével találkozhat az érdeklődő, például pszichológusokkal, művészetterapeutákkal, szülésznőkkel vagy perinatális szaktanácsadókkal, illetve megjelenik a programok sokszerűségében, hiszen előadásokon, könyv- és poszter-bemutatókon át, a kerekasztal-beszélgetésen, vagy film bemutatón és megbeszélésen keresztül akár saját élményű műhelyekbe is bele lehet kóstolni a témában.

A SzüléSzületéS Éjszakája magában foglalja a szülés és a születés tematikáját is, elnevezésében a két folyamat egymásba fonódását hangsúlyozza, és kiemeli a szülés egy kulturálisan elhanyagoltnak mondható részét is: a baba nézőpontját. Továbbá a családi szerveződés tematikája is ide tartozik, így az apai oldal, a férfi tapasztalatok feltérképezéséhez is ajánlunk programokat!

A programok minden korosztályhoz szólnak, hiszen a megszületés minősége olyan téma, amely mindenkit saját jogon is érint.

Részletes program és jelentkezés várhatóan szeptember elejétől: http://kutatokejszakaja.hu

Híreinket követheted FACEBOOK oldalunkon:

https://www.facebook.com/szuleszuletes/

 

2019-es sétáról olvashatsz itt

2018-as sétáról olvashatsz itt

2017-es sétáról olvashatsz itt

2016-os sétáról olvashatsz itt

2015-ös sétáról olvashatsz itt

2014-es sétáról olvashatsz itt